Mimar Sinan Anadolu Lisesi

Vizyon: Her yerde ve her zaman başarılı olacak, geleceğe şimdiden hazır, 21. yüzyılın; Yaratıcı, Dünyaya uyumlu, Sorunlara çözüm getiren, Girişken, Yurtsever, Yüksek donanımlı, Üretken, Ahlaklı, Dinamik, Öğrenmeyi seven, Bireylerinin yetiştirildiği, Türkiye’nin önde gelen okulları arasında olmak ve uluslararası düzeyde adını duyurmak.

Misyon: Atatürk ilke ve düşüncelerini benimsemiş, Bireysel farklılıkların önemsendiği bir ortamda, Dünya’da ve Türkiye’de tercih edilen, ülke geleceğine olumlu katkılarda bulunacak, Üretken, Yaratıcı, Sorumluluk sahibi, Bilimsel düşünceyi ön planda tutan beyinleri; En gelişmiş öğretim yöntemleriyle birleştirilmiş, Teknoloji destekli, Yabancı dil ağırlıklı ve Dünya merkezli eğitim ile yetiştirmektir.

Başarılar:

Yabancı Dil: İngilizce, Almanca
Servis Bilgisi: Taşımalı eğitim mevcuttur. Özel öğrenci ve öğretmen servisleri de kullanılabilmektedir.
Sportif Etkinlikler: Futbol, Futsal, Masa Tenisi, Voleybol
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: TÜBİTAK 2204-A, TÜBİTAK 4006
Diğer Hususlar: 100 kişilik kız öğrenci, 100 kişilik erkek öğrenci olmak üzere toplam 200 kişi kapasiteli pansiyon vardır.

Telefon - .

WEB - https://patnosmimarsinanal.meb.k12.tr

Adres - SARISU MAH. 703 SK. NO 12 PATNOS / AĞRI

Öğretim Şekli :Tekli Öğretim

Yerleşim Yeri - İlçe merkezine 4 km uzaklıktaki Sarısu Mahallesi’ndedir.

Adres - SARISU MAH. 703 SK. NO 12 PATNOS / AĞRI

Ulaşım Belediye toplu taşıma aracı okulumuz önünden geçmektedir. Ayrıca öğretmen ve öğrenci servisleri bulunmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Ağrı İl Merkezine 79 km, Patnos İlçe Merkezine ise 4 km uzaklıktadır.